«Απετάξω την υπογραφή μου στο Σύμφωνο Συναντίληψης; Απεταξάμην»!

του Δημήτρη Πνευματικάτου

markou_psitaleiaΟι πολιτικοί μπορεί να μην έχουν «τσίπα», η πολιτική έχει… και η υγεία των κατοίκων προέχει.

Τα όσα ζουν οι δημότες Σπάτων-Αρτέμιδος, από τα «πισωγυρίσματα» του δημάρχου τους στο θέμα του ΕΕΛ, (είπαμε Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων. Ποτέ πια ΚΕΛ), εξαιρούνται βέβαια οι πιστοί του ακόλουθοι και θιασώτες της παραμονής των βόθρων: πίτσι, η μίτσι, η τζίτζι, η μπίρμπι, ο πάντσο, και λοιποί «φωνασκούντες», απλά πρέπει να διακωμωδούνται μήπως μέσα από το γέλιο βγουν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του Δήμου στο θέμα της αποχέτευσης, αφού μας τελείωσαν τη Λακαθέλα, έχουμε «αφορίσει» το Πλατύ Χωράφι και επανερχόμαστε στο «βιολί- βιολάκι» μας την… Ψυτάλλεια.

Δήλωση Πιστικίδη

«Χαμός» έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ, στην προσπάθειά παραποίησης της ερμηνείας εκ μέρους του δήμαρχου της λέξης συναντίληψη. Πριν σημειώσουμε την ερμηνεία που έδωσε ο κ. Μάρκου, θα σας μεταφέρουμε την ερμηνεία που μας έδωσε ο όμορος και συνυπογράψας το «Πρωτόκολλο Συναντίληψης» δήμαρχος κ. Πιστικίδης.

Σε ερώτηση της στήλης ο κ. Πιστικίδης πολύ παραστατικά μας είπε: «Περπατάμε στο δρόμο μαζί και βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να παρεκκλίνει της πορείας του και να μπαίνει στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Το γεγονός αυτό που και οι δύο το έχουμε δει, ή αντιληφθεί, σημαίνει ότι συνέβη. Άλλο πράγμα είναι τι ερμηνεία δίδει ο καθένας για τα αίτια. Π.χ. ο ένας μπορεί να πει ότι έφταιγε ο οδηγός. Ο άλλος ότι έφταιγε το οδόστρωμα. Αυτές οι ερμηνείες όμως δεν αναιρούν το γεγονός που συνέβη. Και με την ευκαιρία σας λέω, ότι είπα και γράφτηκε στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα «Δημότης» δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη».

Ας θυμηθούμε τις σημαντικές δηλώσεις του κ. Πιστικίδη για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού: “δεν θα αφήσω να καταστραφεί ο δήμος μου με την επιβολή των προστίμων. Η σημερινή διοίκηση Ραφήνας-Πικερμίου- αυτό είναι και μέσα στις προεκλογικές υποσχέσεις μας- είναι αποφασισμένη να λύση το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού. Ο αγώνας μας θα στραφεί πλέον στην ποιότητα του έργου που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή”.

Ερμηνεία κ. Μάρκου στο Πρωτόκολλο Συναντίληψης

Κατά τον κ. Μάρκου και όπως είπε στη συνεδρίαση του ΔΣ, η λέξη συναντίληψη σημαίνει: «αν αντιλαμβανόμαστε τις θέσεις ή όχι. Το αντιλαμβάνομαι τις θέσεις δεν σημαίνει ότι τις αποδέχομαι».

Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν υπογράφουμε κάποιο χαρτί σημαίνει ότι το έχουμε διαβάσει, έχουμε καταλάβει το περιεχόμενο του και με την υπογραφή μας το αποδεχόμαστε, μαζί και τις όποιες συνέπειες. Αδιάφορο είναι πλέον αν μπορούμε, ή όχι να το παρουσιάσουμε με την πραγματική σημασία του στο εκλογικό μας… «ακροατήριο».

Η εμμονή του δημάρχου να υποστηρίζει ότι ενώ υπογράφει, σε τέσσερεις μάλιστα σελίδες, αλλά μόνο… το αντιλαμβάνεται, δηλαδή, έχει πλήρη γνώση του περιεχόμενου που υπογράφει, όμως, «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο» υποστηρίζει ότι αυτό που αντιλήφθηκε δεν κατάλαβε ότι πρέπει να το αποδεχτεί… !!! Είναι τρικυμία… ή «ζούμε σε τρελοκομείο» όπως τόνισε η κ. Ντελάκη;

Καταφανώς, ο δήμαρχος, φάνηκε στη συνεδρίαση ότι στο θέμα ΕΕΛ έχει χάσει την ψυχραιμία του, βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, φανερά επηρεασμένος από συμβούλους με πολιτικές εμμονικές ιδέες και εγκλωβισμένος στο παλαιομοδίτικο προεκλογικό και συκοφαντικό για τη σημερινή τεχνολογία σύνθημα του: «όχι λύματα στην παραλία της Αρτέμιδος».

Στην προσπάθεια υποστήριξης της ατεκμηρίωτης, για μας, θέσης του, ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό συνοδευόμενη από καμιά 160ριά έγγραφα ζητώντας του υποστήριξη στη σύνδεση με την Ψυτάλλεια. Μας είπε ακόμα, ότι «ζήτησε υπεύθυνες απαντήσεις, γιατί απερρίφθη η θέση Λακαθέλα όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει».

Η ατάκα δημοτικού σύμβουλου ήταν στο πνεύμα των δηλώσεων του δήμαρχου. «Όταν δεν κάνεις υπεύθυνες ερωτήσεις πως θέλεις να παίρνεις υπεύθυνες απαντήσεις»;

Υπόμνημα των φορέων του Πειραιά.

Φυσικά οι «Νότιοι» δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Με τη σειρά τους έστειλαν και αυτοί υπόμνημα στον πρωθυπουργό που μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Οι φορείς της περιοχής του Πειραιά εξηγούν, αναλυτικά, τους λόγους της διαφωνίας τους με τη μεταφορά των λυμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η «λύση» της Ψυτάλλειας για όσους ακόμη την υποστηρίζουν και την επαναφέρουν είναι επιστημονικά και τεχνικά αστήρικτη και ξεπερασμένη. Καταλήγοντας οι φορείς του Πειραιά υπογραμμίζουν ότι μια σειρά λόγοι, που αναλύονται στο υπόμνημα «αυξάνουν τις πιθανότητες ενός σοβαρού σε μέγεθος και επιπτώσεις ατυχήματος, το οποίο θα επηρεάσει όλη την Αττική, θα καταστρέψει το Σαρωνικό και δεν θα είναι τεχνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά διαχειρίσιμο».

Τελικά, το θέμα της αποχέτευσης θα συζητηθεί ως μοναδικό θέμα σε μια νέα συνεδρίαση του ΔΣ, το αλαλούμ της οποία είναι προδιαγεγραμμένο. Μέχρι τότε, ελπίζουμε κάποιος να μας απαντήσει στο εξής ερώτημα:

Το τρίτου βαθμού επεξεργασμένο νερό που θα εξάγεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό είναι περισσότερο, ή λιγότερο λοιμογόνο από τους χιλιάδες απορροφητικούς παραθαλάσσιους βόθρους, πολλοί εκ των οποίων είναι καταστημάτων, που αποδεδειγμένα συγκοινωνούν, (διάβαζε εκβάλλουν) με την παραλία της Αρτέμιδος;

Αναδημοσίευση από : irafina.gr

 

Tagged with: , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: