Επιτέλους: Τα πρώτα σχέδια για αποχέτευση στα Μεσόγεια

Tου Γιώργου Λιάλιου

bioka_lamias

Τον «χάρτη» των ενεργειών που θα οδηγήσουν στη δημοπράτηση και στην κατασκευή της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού στα βόρεια Μεσόγεια εξέτασε χθες η διυπουργική επιτροπή για τα μεγάλα έργα. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, με την επιτροπή να δηλώνει ότι επιμένει σε τέσσερις βασικές τροποποιήσεις του έργου, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο.

Οσον αφορά στον βιολογικό καθαρισμό, στη διυπουργική παρουσιάστηκε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα, με τους εξής σταθμούς:

• Εως τον Μάρτιο θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ, στην Περιφέρεια Αττικής και στους εμπλεκόμενους δήμους. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης της έκτασης και οι ενέργειες ένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

• Εως τον Απρίλιο θα ανατεθεί η επικαιροποίηση της προμελέτης του έργου, θα καταρτιστεί το master plan για την επαναχρησιμοποίηση του νερού στα Μεσόγεια, καθώς και οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Στο τέλος Απριλίου εκτιμάται ότι θα γίνει η πρώτη δημοπράτηση έργου, αυτή των κεντρικών συλλεκτήρων.

• Από τον Απρίλιο ξεκινούν οι διαδικασίες για τα τέσσερα υποέργα: τους κεντρικούς συλλεκτήρες (με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου το καλοκαίρι του 2017), τον βιολογικό καθαρισμό (με τη διενέργεια διαγωνισμού το φθινόπωρο του 2017 και έναρξη εργασιών πριν από το τέλος του 2017) και τα δευτερεύοντα δίκτυα Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας (οι δύο διαγωνισμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2017 και οι εργασίες να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του καλοκαιριού). Τον Νοέμβριο του 2020 θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Οσον αφορά στη διαπραγμάτευση για τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, φαίνεται να υπάρχει μικρή πρόοδος. Οπως ανακοινώνει το γραφείο του υπουργού Επικρατείας: «Η επιτροπή επιμένει στην ανάγκη να ικανοποιηθούν οι τέσσερις όροι που έχει θέσει στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση».

Αναδημοσίευση : kathimerini.gr

Tagged with: , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: