Βασ. Πιστικίδης : Η Κυβέρνηση προτείνει Βιολογικό 5αστερου Ξενοδοχείου στο Πλατύ Χωράφι

pistikidis_4.jpgΜετά την ανταλλαγή επιστολών, με το υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, μια καινούρια διάσταση δίνει ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, (σήμερα δημοσιεύουμε το μέρος που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό) ο κ. Πιστικίδης ξεκαθαρίζει ότι αν με νομοθετική ρύθμιση αποφασιστεί η κατασκευή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι:

“δεν θα αφήσω να καταστραφεί ο δήμος μου με την επιβολή των προστίμων. Η σημερινή διοίκηση Ραφήνας-Πικερμίου- αυτό είναι και μέσα στις προεκλογικές υποσχέσεις μας- είναι αποφασισμένη να λύση το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού. Αγώνας μας θα στραφεί πλέον στην ποιότητα του έργου που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή”.

Υπάρχουν πληροφορίες, κ. δήμαρχε, ότι στις συσκέψεις με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το θέμα του ΚΕΛ κάνατε κάποιες προτάσεις. Θέλετε να πείτε ποιες ήτανε;

Οι προτάσεις μου ήταν στη λογική της απαλλοτρίωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χώρου. Όπου και να κατασκευαστεί αυτό. Και ο χώρος γύρω από το ΚΕΛ να αποδοθεί στους δημότες ως κοινόχρηστος. Να δημιουργηθούν χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων, ώστε οι επισκέπτες να συμφιλιωθούν με το έργο. Το οποίον, κατά την υπόσχεση των υπουργών και ιδιαίτερα του κ. Τσιρώνη, γιατί σε αυτόν ανήκει η φράση που θα σας πω: ο Βιολογικός Καθαρισμός που θα γίνει στο Πλατύ Χωράφι θα μοιάζει με 5στερου ξενοδοχείου. Θεωρώ ότι η επισκεψιμότητα στους χώρους αναψυχής, θα υποχρεώσει τους διαχειριστές του έργου στην άρτια λειτουργία του.

Οι πληροφορίες λένε ότι επιμένατε για γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιατί αυτή η προτίμηση;

Είναι σωστή η πληροφορία και θα σας εξομολογηθώ γιατί την έβαλα στο τραπέζι. Όλοι οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις επέμεναν και με διαβεβαίωναν ότι το νερό θα ήταν απόλυτα καθαρό. Σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου συμβαίνουν μικροτραυματισμοί. Επομένως η επαφή του τραύματος με το χορτάρι το οποίο θα ποτίζεται με το νερό του ΚΕΛ αν είναι καθαρό, όπως μου λέγανε, δεν θα υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Η απάντηση του υπουργού κ. Φλαμπουράρη συνοδευομένη με το έγγραφο του κ. Καπετάνιου σας ικανοποιεί;

Θεωρώ ότι η θέση του κ. υπουργού δεν απαντά στους προβληματισμούς που του έθεσα. Κακώς προσπέρασαν την κοινά απόφαση των δύο Δήμων για τη θέση Λακαθέλα. Όταν η πρόταση μας αναφέρει την περιοχή Λακαθέλα, δεν υποδεικνύει κάποιο ειδικό σημείο της περιοχής, όπως γράφει στην εισήγηση που έκανε ο κ. Καπετάνιος στον υπουργό κ. Φλαμπουράρη, αλλά οποιοδήποτε σημείο της περιοχής το οποίο θα θεωρηθεί κατάλληλο για την εγκατάσταση του ΚΕΛ. Το μοναδικό μειονέκτημα της υποδειχθείσας περιοχής, κατά την άποψή μου, είναι ότι βρίσκεται εντός της περιοχής Β3 και το επεσήμανα. Όμως εντός περιοχής Β3 βρίσκεται και το ΚΕΛ Κορωπίου. Άρα με μια νομοθετική ρύθμιση το προσπερνούσανε. Πάνω σε αυτό το γεγονός που θεωρώ πως είναι η ουσία της επιστολής μου δεν έλαβα καμία απάντηση.

epistoli_flampourari_lakathela.jpg

Δεν νομίζετε ότι έχει καταναλωθεί μεγάλο διάστημα με τη χωροθέτηση και είναι καιρός να εστιαστούμε στην ποιότητα του έργου;

Εννοείται ότι την ποιότητα του έργου την επιζητώ σε οποιοδήποτε σημείο και να κατασκευαστεί. Αυτή είναι η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση.
Ακούγεται πολύς θόρυβος για τον αγωγό. Βέβαια αγωγός εκτόνωσης είναι απαραίτητο να υπάρχει. Όμως στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι θα κατασκευαζότανε και μια τεχνική λίμνη.

Μου αρέσει και μένα η ιδέα αυτή. Γιατί μια μικρή τεχνική λίμνη θα ομόρφυνε πολύ τον χώρο και θα αύξανε την επισκεψημότητά του, ιδιαίτερα από παιδιά. Έτσι, όπως σας προανέφερα, η ποιότητα του έργου θα είχε διάρκεια.

Αν με νομοθετική ρύθμιση, όπως ακούγεται, αποφασιστεί η κατασκευή του έργου στο «Πλατύ Χωράφι», θα εναντιωθείτε;

Από όσα γνωρίζω φαίνεται ότι η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους και τόνους έχει απορρίψει τη σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και του ενός και του άλλου Δήμου θα βρεθούν μπροστά από ένα μεγάλο δίλημμα. Το δίλημμα είναι η οικονομική επιβίωση των δήμων τους στην περίπτωση επιβολής των προστίμων.

Εγώ δεν θα αφήσω να καταστραφεί ο δήμος μου. Η σημερινή διοίκηση Ραφήνας-Πικερμίου είναι αποφασισμένη, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, να λύσει το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού. Αν γίνει η νομοθετική ρύθμιση για τη θέση Πλατύ Χωράφι ο αγώνας μας θα στραφεί στην ποιότητα του έργου.

Στη συνέντευξή του ο κ. Πιστικίδης απάντησε σε ερωτήσεις μας για την δρομολόγηση νέων πλοίων, στην κατασκευή πάρκινγκ για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες, για την επέκταση της Αττικής Οδού καθώς και την έλευση του Προαστιακού. Η συνέχεια της συνέντευξής του θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Αναδημοσίευση από: irafina.gr

Tagged with: , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: