Πιστικίδης στο δ.σ: «Λάθος η απόρριψη για Λακαθέλα»

pistikidis29092015.jpgΕνημέρωση σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό και την απόφαση που πήρε η διυπουργική επιτροπή για την θέση Λακαθέλα έκανε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης κατά την έναρξη του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Πιστικίδης αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε η διυπουργική επιτροπή η οποία απέρριψε την προτεινόμενη από τους δύο δήμους, Ραφήνα-Πικέρμι και Σπάτα-Αρτέμιδα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ επίσημη πληροφόρηση προς στους δήμους και ότι η ενημέρωση έγινε από δελτίο τύπου που ο ίδιος έψαξε και βρήκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξήγησε αναλυτικά γιατί εκείνος θεωρεί ότι η απόφαση της διυπουργικής είναι εσφαλμένη και μάλιστα είπε ότι στις 5 Ιανουαρίου απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος ήταν παρόν στην συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, μέσω του οποίου εξηγεί της θέσεις των δύο δήμων και τα λάθη που έχουν γίνει από την αρχαιολογική υπηρεσία στην περιοχή που ορίζεται ο χώρος του ΚΕΛ, και περιμένει να λάβει την επίσημη απάντηση.

Σε ερώτηση του κ. Βασιλόπουλου ο οποίος είπε ότι θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για το θέμα της χωροθέτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Πιστικίδης απάντησε αναλυτικά, επιδεικνύοντας και σχετικό χάρτη, στον οποίο εμφανίζονταν η θέση που έχουν προτείνει οι δύο δήμοι αλλά και η θέση που εσφαλμένα υποδεικνύει η αρχαιολογική υπηρεσία.

Ανέφερε ακόμα, όσον αφορά ότι η περιοχή βρίσκεται σε θέση Natura, ότι αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου θα περάσει προς έγκριση η μελέτη του Δήμου Μαραθώνα στη θέση Λούτσα, η οποία μελέτη αναφέρει ότι η απόσταση του βιολογικού από την περιοχή που είναι ορισμένη ως Natura είναι 67 μέτρα.

Επίσης ανέφερε ότι και το ΚΕΛ στο Κορωπί βρίσκεται σε ζώνη Β3 όμως έχει γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσει να κατασκευαστεί.

Ακόμα ο κ. Πιστικίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ζαφειρόπουλου για το αν ο δήμος από την στιγμή που έχει πάρει απόφαση για την χωροθέτηση του ΚΕΛ στη Λακαθέλα εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τα πρόστιμα, είπε πως είναι η πρώτη φορά που και οι δύο δήμοι έχουν λάβει κοινή απόφαση και έχουν κοινή θέση. Αυτό σταματά αυτό που λέγανε κάποιοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι οι δήμοι δεν θέλουνε την κατασκευή του ΚΕΛ.

Τέλος πρόσθεσε ότι έχουν γίνει προσφυγές στο ΣτΕ σχετικά με την μετακύλιση των προστίμων στους δήμους και υπάρχει η πληροφορία ότι θα τις κερδίσουμε και γι αυτό γίνονται οι αλλαγές στην νομοθεσία.

Αναδημοσίευση από: irafina.gr

Tagged with: , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: