Ραφήνα-Πικέρμι: Πολύ μπλα-μπλα για το τίποτα για στο θέμα του ΚΕΛ

της  Αγγελικής Ραγκούση

skitso_viologikos_katharismos
Μεγάλη κουβέντα στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου με μοναδικό θέμα το αποχετευτικό, με την παρουσία του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου ο οποίος υποστήριξε με επιχειρήματα τη θέση του για σύνδεση με το ΚΕΛ της Ψυττάλειας και προσυπέγραψε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης για τις κοινές τους προσπάθειες με παραστάσεις στους καθ’ ύλη υπευθύνους της κεντρικής εξουσίας, χωρίς ωστόσο να βγει κανένα απτό αποτέλεσμα.

Εν ολίγοις:

Ο δήμαρχος Ρ-Π Βασίλης Πιστικίδης έκανε μια εκτενή αναδρομή στο παρελθόν περιγράφοντας τις προσπάθειες της Ραφήνας απ’ το 1988 να προχωρήσει στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, που όμως έβρισκαν συνέχεια τοίχο. Επέκρινε σημείο-σημείο την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επέβαλλε δυσβάσταχτα πρόστιμα στη χώρα για μόλις έξι κοινότητες χωρίς βιολογικούς, ενώ άφησε έξω πλειάδα άλλων, για την ελλιπή υπερασπιστική τακτική των δικηγόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας και τέλος για περίεργες διαδρομές της ΕΥΔΑΠ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος Βαγγέλης Μαυρουδής υπέρμαχος της άμεσης λύσης του προβλήματος με ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, αφού θεωρείται βέβαιο ότι η λύση της Ψυττάλειας είναι ανέφικτη, ενώ αντέκρουσε τα λεγόμενα του δημάρχου ως θεωρίες συνομωσίας.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς να επισημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει ο δήμος στη χρηματοδότηση των εσωτερικών δικτύων, άσχετα με το που θα γίνει τελικά το ΚΕΛ και να προτείνει να δεχτούν όλοι το αποτέλεσμα της μελέτης του ΕΜΠ που έχει πληρώσει ο δήμος, ακόμα κι αν προτείνει ως λύση το Πλατύ Χωράφι.

Η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος Αμαλία Τόκα, να ‘’θυμώνει’’ επειδή δεν συνυπολογίζεται η σπουδαιότητα του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας ώστε να γίνει οριστική οριοθέτησή του, θυμίζοντας ότι ο σχεδιασμός για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι κατέπεσε στο ΣτΕ λόγω ακριβώς αυτής της οριοθέτησης.

Τέλος να σταθούμε στη αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου κ. Πιστικίδη και γραμματέα του Δ.Σ. κ. Βασιλόπουλου, που ξεκίνησε με τη γνωστή επιστολομαχία μεταξύ τους στα τοπικά διαδικτυακά Μ.Μ.Ε. με το δήμαρχο να εκφράζει την οργή του για όσα έγραψε ο γραμματέας χωρίς να γνωρίζει το χαρακτήρα του «ότι συζητά πίσω από κλειστές πόρτες».

Εν ολίγοις ακούσαμε ότι γνωρίζουμε εδώ και 10ετίες στο παρελθόν και όσα ξέρουμε για το παρόν. Δεν ακούσαμε καμιά πρόταση για τη λύση του προβλήματος εκτός αυτής του κ. Μπουρνούς για αποδοχή των συμπερασμάτων της μελέτης του ΜΠΕ. Ξαναμείναμε στις ίδιες ομάδες υπέρ και κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Δεν γίναμε δηλαδή ούτε σοφότεροι ούτε περισσότερο σώφρονες.

Συμπερασματικά: Πολύς λόγος για μια υπόθεση που ο μόνος που μπορεί και πρέπει να λύσει είναι ο κρατικός μηχανισμός, αφού από κει εκπορεύονται όλα κι ας αφήσουν τα περί κοινωνικής συναίνεσης που περισσότερο βολεύει αυτούς που δεν επιθυμούν λύση του προβλήματος.

Αναδημοσίευση από : kirkinews.gr

Tagged with: , , , , , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: