Απάντηση της ΔΕΥΑΚΑ σε δημοσίευμα για τον Βιολογικό Κύμης

bioka_lamiasΤην απάντηση της δίνει η Δ.Ε.Υ.Α. Κύμης Αλιβερίου, σχετικά με δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα που αναφέρει πως ο βιολογικός καθαρισμός της Κύμης βρίσκεται υπό διάλυση.

Πιό συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της σελίδας kimi-aliveri.gr αναφέρει: Υπό διάλυση είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κύμης, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναθέσει την συντήρησή του σε ιδιωτική εταιρία. Αρκεί να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει αφυδάτωση τους τέσσερις τελευταίους μήνες, ενώ και οι τρεις αντλίες που υπάρχουν για το σκοπό αυτό έχουν χαλάσει. 

Παράλληλα, το σύστημα πυρόσβεσης και άρδευσης είναι εκτός λειτουργίας, έχουν βουλώσει τα φίλτρα και όλο το πιεστικό σύστημα δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα λύματα, όπως έρχονται φεύγουν στη θάλασσα, ενώ οι πολίτες πληρώνουν προκειμένου να είναι σε καλή κατάσταση. Έχει να πει κάτι γι αυτό η Δημοτική Αρχή;

Η ΔΕΥΑΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση για το παραπάνω δημοσίευμα 

Πραγματικά η λειτουργία του Βιολογικού αυτή την περίοδο έχει ανατεθεί σε έμπειρη ιδιωτική τεχνική εταιρεία η οποία έχει για το λόγο αυτό ταυτόχρονα εξασφαλίσει την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε εγκαταλείψει τον Βιολογικό στην τύχη του.

Η τεχνική εταιρεία έχει πραγματικά αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο και την επίβλεψη της επιδιόρθωσης όλα εκείνων των τεχνικών προβλημάτων που είχε ο Βιολογικός όταν της παραδόθηκε (διαφυγή μέρους των εισερχομένων λυμάτων, χαλασμένες αντλίες, απουσία μικρών γερανών για την ανέλκυση και επιδιόρθωση του εξοπλισμού, απουσία πυροσβεστήρων κλπ). Η επιδιόρθωση όλων των τεχνικών προβλημάτων είναι σε εξέλιξη.

Η τεχνική εταιρεία πραγματοποιεί σε τακτική μηνιαία βάση μέτρηση όλων των φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών ποιότητας των εισερχομένων και των επεξεργασμένων λυμάτων τα οποία καταχωρεί σε βάση δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά αυτά πιστοποιούν την άριστη ποιότητα που επιτυγχάνει ο Βιολογικών αναφορικά με τα επεξεργασμένα λύματα. Σημειώνεται η ανυπαρξία τέτοιων μετρήσεων από το 2013 μέχρι το σημείο ανάληψης της λειτουργίας του Βιολογικού από την τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ!

Η άριστη λειτουργία του Βιολογικού πραγματοποιείται χωρίς να είναι αναγκαία η αφυδάτωση και απομάκρυνση λυματολάσπης λόγω της ποιότητας των εισερχομένων (ανεπεξέργαστων) λυμάτων. Απεναντίας, η λυματολάσπη (μικροοργανισμοί) είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού!

Ο Βιολογικός έχει μετατραπεί σήμερα με την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης και με τη συμβολή της τεχνικής εταιρείας σε μια επισκέψιμη μονάδα (μετά από σχετική συνεννόηση) για τον όποιο ενδιαφερόμενο, όπως για παράδειγμα από σχολεία, δημότες κλπ.

Το σύστημα άρδευσης είναι σε άψογη κατάσταση καθώς μάλιστα χρησιμοποιείται καθημερινά για το πότισμα των φυτών του Βιολογικού.

Αναδημοσίευση: notia-evia.gr

Shortlink : http://wp.me/p45KhX-5C

Tagged with: , ,
Posted in Τοπικά Νέα Υπόλοιπης Ελλάδος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: