Νίκος Νικολόπουλος: Συνάντηση με την επιτροπή αγώνα κατοίκων Παραλίας Πατρών για τον Βιολογικό καθαρισμό

Δεσμεύτηκε οτι θα φέρει το θέμα στη Βουλή

Το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) (Βιολογικού Καθαρισμού) Πάτρας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά και σε όλες τις παραμέτρους του, η επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Παραλίας Πατρών με τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Ενημερώθηκε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ στην Αχαΐα, για το ιστορικό της υπόθεσης και για τις αντιθέσεις των κατοίκων ως προς την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή «Κόκκινος Μύλος», στα σύνορα του Δήμου Πατρέων και της Κοινότητας Παραλίας.

Ειδικότερα, για την έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών , σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία των κατοίκων που διαμένουν γύρω από το Βιολογικό. Επεσήμαναν περαιτέρω τις παλινωδίες της αρχής που είναι αρμόδια για το θέμα, τον Δήμο Πατρέων.

nikolopoylosΕνδεικτικά εξέφρασαν τον προβληματισμό τους γιατί δεν έχει προβεί ακόμα η Δημοτική αρχή σε συντήρηση των εγκαταστάσεων και την απομάκρυνση της λυματολάσπης η οποία συσσωρεύεται για αρκετούς μήνες στις δεξαμενές , προκαλώντας μια αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή.

Γιατί η Δημοτική αρχή ενώ αρνείται κάθε δοσοληψία με την Ευρωπαϊκή Ένωση , σπεύδει να κατοχυρώσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ;

Επίσης ζήτησαν να γίνει μια συγκριτική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η κατασκευή 10 και περισσοτέρων χιλιομέτρων υπογείων σωληνώσεων καθώς και η κατασκευή και η λειτουργία τουλάχιστον  15 αντλιοστασίων με μια εφεδρική γεννήτρια το καθένα (για να αντιμετωπίσει περίπτωση διακοπής ρεύματος) είναι  κατά πολύ δαπανηρότερη λύση, από το να κατασκευαστεί ένας  μικρός βιολογικός  καθαρισμός στον τόπο παραγωγής των λυμάτων.

Τόνισαν μάλιστα πως στα πλαίσια της προώθησης του θέματος τους έχουν παρακαλέσει  τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας  να επιληφθεί του θέματος και να ερευνήσει τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράχθηκαν αναφορικά με τα ψεύτικα ή ελλιπή στοιχεία  του φακέλου που δόθηκαν (αεροφωτογραφίες της δεκαετίας του 50, απόκρυψη εγγράφου που χαρακτηρίζει  την περιοχή οικισμό πριν του 1923), προκειμένου να δοθεί άδεια και κονδύλια για την κατασκευή και τη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων , εντός αστικού ιστού.

Ο Ν. Νικολόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής Αγώνα και δεσμεύθηκε ότι  θα φέρει το θέμα στην Βουλή και  πως θα προσπαθήσει για την αποκατάσταση της νομιμότητας και θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα σχετικά με το έργο αυτό, ουτως ώστε να αποφευχθεί αλόγιστη σπατάλη Κοινοτικών αλλά και κρατικών πόρων, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ιδιαίτερα για την Ελλάδα, καθώς και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, όπως αναφέρονται στη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πηγή: thebest.gr

Tagged with: , ,
Posted in Τοπικά Νέα Υπόλοιπης Ελλάδος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: