Δημ. Σύμβουλος Ραφήνας Ευάγγελος Μαυρουδής “Για το ΚΕΛ διαφωνώ για τη συνεργασία με Σπάτα-Αρτέμιδα”

μαυρουδήςΟ Δημ. Σύμβουλος Ε. Μαυρουδής , ξεκίνησε αναφερόμενος στο σχεδιασμό για τις εγκαταστάσεις του ΚΕΛ, όπου θα γίνετε κλειστή επεξεργασία με σύγχρονες μεθόδους.

“Απο αρχής είχα συνταχθεί με τη πρόταση του πρώην Δημάρχου Α. Κεχαγιόγλου, που  σχεδίαζε το ΚΕΛ, δίπλα απο το κοιμητήριο Ραφήνας,αλλά δεν προχώρησε διότι δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο. Ο τότε Δ’ημαρχος πίεσε, αλλά το έργο δεν προχώρησε. Όταν ήρθε η Δημ. Αρχή Χριστόπουλου υπήρχαν οι προυποθέσεις να είναι το εργο βιώσιμο , δεν προχώρησε διότι δεν θα ήταν βιώσιμο όταν ο πληθυσμός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου θα έφτανε 80.000…..και τελικά αφού το συμβούλιο επικρατείας νομιμοποίησε τη μερική οριοθέτηση του Μεγ. Ρέματος Ραφήνας., υπάρχουν προυποθεσεις για να γίνε τριτοβάθμιο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. … Υπάρχει απόφαση Δημ. Συμβουλίου που καταδικάζει τη κατασκευή δευτεροβάθμιου ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.”

Στη συνέχεια ο Δημ Σύμβουλος αναφέρθηκε στα επιβαλλόμενα απο την Ε.Ε πρόστιμα και σε Δήμους που συμμορφώθηκαν (Λευκιμη, Κορωπι, Μαραθώνα) και στο δικό μας Δήμο και Σπάτων Αρτέμιδας που θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, διότι δεν συμμορφώθηκαν.

Δεν ισχύουν ότι τα πρόστιμα θα τα πληρώσει η Πολιτεία. Το πρόστιμο το εφάπαξ θα διαιρεθεί δια του 6, το ημερήσιο πρόστιμο των 47χιλ ευρώ ημερησίως θα κατανεμηθεί δια του 6 , αλλα υπάρχουν συντελεστές που εόυν να κάνο0υν με το βαθμο συμμόφωσης. Εμείς με τα Σπάτα είμαστε στο 0 και θα πληρώσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του προστίμου.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σαν Δημ. Σύμβουλοι δεν είμαστε άμοιροι των αποφάσεων που λαμβάνουμε. Αν υπάρχουν θιγόμενοι και κινηθούν εναντίον μας , θα είμαστε υπεύθυνοι,. Ψηφίζοντας αυτή τη πρόταση είναι σαν να δεχόμαστε “οτι δεν μπορεί να γίνει αποχέτευση στο Πλατύ Χωράφι”, αλλά οι λόγοι που έχει η πρόταση ειναι ανακριβείς.

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

Η σύνδεση με τη Ψυτάλλεια έχει ήδη απορριφθεί απο το φορεα που καλείται να την υλοιποιήσει. Είμαι υπερ της δημιουργίας ΚΕΛ τριτοβάθμιας επεξεργασίας στο Πλατυ Χωραφι.

Πηγή : www.rpn.gr

Tagged with: , ,
Posted in Απόψεις, Τοπικά Νέα Αττικής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: