Ναύπλιο: Πυρηνελαιουργία – βιολογικός καθαρισμός : Η ρύπανση συνεχίζεται

Ναύπλιο, η άλλη πρότασηναύπλιο - βιομηχανίες
Η πρωτοβουλία της Άλλης Πρότασης για τη λήψη απόφασης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου του δήμου Ναυπλιέων της Παρασκευής 30-1-2015 σχετικά με την δραματική ρύπανση από βιομηχανίες της περιοχής αλλά και από την άθλια λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, βρήκε ομόφωνα σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αυτήν την απόφαση, ο Δήμος Ναυπλιέων ζητά από όλες τις αρμόδιες αρχές να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση όλων των προϋποθέσεων λειτουργίας των εργοστασίων επεξεργασίας πυρήνα και των χυμοποιείων που επιβαρύνουν το βιολογικό σταθμό και να επιδώσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για μας η συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων αυτών έχει μεγάλη αξία σε σχέση με την οικονομία του τόπου την ρύπανση και την απασχόληση, αυτό όμως δεν δικαιολογεί την πλημμελή τήρηση των περιβαντολλογικών όρων λειτουργίας που υπονομεύουν τη ζωή και την υγεία των κατοίκων αλλά και τους άλλους τομείς της οικονομίας με κύριο τον τουρισμό.

Η συνεχιζόμενη αύξηση της ελαιοπαραγωγής θα οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση των φαινομένων που όλοι έχουμε βιώσει από τα πυρηνελαιουργεία. Η εύκολη λύση το κλείσιμο τους , θα δημιουργούσε σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα στο νομό. Από την άλλη επιβάρυνση του βιολογικού από τα συνδεδεμένα με αυτόν χυμοποιεία απειλεί να τον θέσει εκτός λειτουργίας με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο τη διακριτή μυρωδιά της πόλης μας, αλλά και στις σημαντικές συνέπειες στην ρύπανση του αργολικού κόλπου. Για το τελευταίο θεωρούμε ότι ευθύνες βαρύνουν φυσικά και τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΝ όλα τα χρόνια για την ανοχή που έχει επιδείξει. Ας σκεφτούμε ότι ο βιολογικός είναι δημοτική επιχείρηση και λειτουργεί με την ευθύνη της ΔΕΥ Άργους και μέρος του προσωπικού που εργάζεται πληρώνετε από τοη ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Προτάσεις μας

Άμεσα μέτρα. Ο έλεγχος και η επιβολή όρων λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων. (φίλτρα λειτουργία με καιρικές συνθήκες κλπ)

Να εφαρμοστούν οι όροι υποδοχής των αποβλήτων στο βιολογικό. Να πιεστούν οι βιομηχανίες για καλύτερη επεξεργασία των αποβλήτων.

Οριστική λύση

Χωροθέτηση βιομηχανικής ζώνης στην περιοχή για μεταφορά των εργοστασίων επεξεργασίας του πυρήνα της ελιάς.

Ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων για όλο το νομό για καλύτερο έλεγχο και συντονισμό ενεργειών.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων μέχρι τότε και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα. Ποιό; Τον καθαρό αέρα.

Υ.Γ. Ας υπενθυμίσουμε ότι τα εργοστάσια λειτουργούν σε περιοχή απολύτου προστασίας όπως αυτή έχει νομοθετηθεί με το νόμο των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου Ναυπλίου – Ν .Κίου (ΖΟΕ) ΦΕΚ 396Δ /8 -6-1999. Η μοναδική περιοχή στην Αργολίδα που είναι απολύτου προστασίας με νομικό πλαίσιο προστασίας και επί δεκαπέντε χρόνια παίρνουν αναβολές για τη διαδικασία της μεταφοράς τους.

Αναδημοσίευση: argoliki.gr

Shortlink: http://wp.me/p45KhX-4s

Tagged with: , , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: