Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 20/1, με επαγγελματίες αλιείς, που εδώ και 5 μέρες έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο, λόγω της παύσης λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και της εντολής του Λιμενικού για απαγόρευση της αλιείας.

“Οι αλιείς, όπως και οι κάτοικοι των πληγέντων, από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, περιοχών βιώνουν τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης της προστασίας του περιβάλλοντος και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, αφού οι προϋπολογισμοί των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης και τα λεγόμενα «κοινοτικά κονδύλια» της ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ μπήκαν στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου με επιδοτήσεις, όπως ήταν και η κατεύθυνση άλλωστε, και δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Επιπρόσθετα, τα λαϊκά στρώματα θα «φορτωθούν» το λογαριασμό και για το πρόστιμο από την ΕΕ, αφού με την παύση λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, τα λύματα ρυπαίνουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη το ταχύτερο δυνατό να αποζημιώσει τους αλιείς, τους πληγέντες από τις πλημμύρες και να φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Βιολογικό Καθαρισμό και στις πληγείσες περιοχές.”

Πηγές: candianews.gr cretalive.gr

Shortlink: http://wp.me/p45KhX-4i