Η Δούρου απορρίπτει ξεκάθαρα την λύση της Ψυττάλειας

dourou-renaΗ περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σύμφωνα με δημοσίευμα των notioanatolika.gr  απορρίπτει πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την σύνδεση με τη Ψυττάλεια, ως λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό το ενδεχόμενο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης, αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτό το ενδεχόμενο, Ο αντιπεριφερειάρχης με αφορμή την ανάθεση μελέτης δυναμικότητας της Ψυττάλειας από την ΕΥΔΑΠ στο ΕΜΠ, έστειλε επιστολή στον Υπουργο Περιβάλλοντος κ Μανιάτη με την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις τόσο τις δικές του όσο και των φορέων του Πειραιά :

«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους»

Επιπροσθέτως σημειώνει ότι η ΕΥΔΑΠ έχει πρόβλημα στην Ψυττάλεια με την απομάκρυνση της λυματολάσπης.

Σε δηλώσεις του που έκανε στο notionatolika.gr o αντιπεριφερειάρχης ανέφερε το παράδειγμα του Θριασίου, που αν και σε κοντινή απόσταση, διαθέτει δική του μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, χωρίς προβλήματα, όπως υποστηρίζει.fc13a-cea4ceb7cebcceb5cf84ceb1cf86cebfcf81ceaccf84cf89cebdcf85ceb3cf81cf8ecebdceb1cf80cebfceb2cebbceaecf84cf89cebdcf84ceb7cf82ce91c

«Και στα λύματα ισχύει ακριβώς ότι λέμε για τα απορρίμματα. Πώς δηλαδή για τη μία περίπτωση όπως αναδείχθηκε και από την επιστολή της Ρένας Δούρου θα προτείνουμε διαχείριση από μικρές μονάδες αντί το σύνολο των απορριμμάτων να οδηγείται στον ΧΥΤΑ της Φυλής ενώ από την άλλη να προωθούμε το σύνολο των λυμάτων σε μια μονάδα;» προσθέτει.

Το παρόν μπλογκ είχε προβλέψει από πέρσι αυτή την εξέλιξη, Δυστυχώς στην περιοχή μας οι φωνές τρομολαγνείας δεν έχουν επιτρέψει έναν σοβαρό διάλογο για το θέμα. Ελάχιστες φωνές τόλμησαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

Γεγονός είναι ότι ενώ μεν ο ΣΥΡΙΖΑ απεύφεγε προεκλογικά να πάρει θέση σε περιφερειακό επίπεδο, στο τοπικό επίπεδο στήριξε την υποψηφιότητα της κας Αμαλίας Τόκα για τη δημαρχία Ραφήνας-Πικερμίου, γνωστή πολέμια του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Θα θέλαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, στην ταχύτερη, επιστημονική και οριστική λύση του ζητήματος, καθώς υπάρχει και το θέμα των προστίμων της ΕΕ.

Shortlink : http://wp.me/p45KhX-46

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Uncategorized
One comment on “Η Δούρου απορρίπτει ξεκάθαρα την λύση της Ψυττάλειας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: