Επίσκεψη Μ. Μαργαρίτη στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ της Νάξου

Αναδημοσίευση από  koinignomi.gr

Συντάκτης: Ευαγγελία Κορωναίου

xyta naxos

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Πολυκρέτη, επισκέφθηκε χθες τον υπό κατασκευή Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην κορυφή Ξύδη.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στο χώρο, ο ανάδοχος του έργου Στάθης Μανδηλαράς ενημέρωσε για την πορεία εξέλιξης των εργασιών, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης του ΧΥΤΑ υπολογίζεται τον Ιανουάριο του 2016, ωστόσο, το πρώτο κύτταρο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, μόλις κατασκευαστεί και ο Βιολογικός Καθαρισμός, το καλοκαίρι του 2015, θα είναι εφικτό να λειτουργήσει ένα τμήμα του ΧΥΤΑ και να εναποτίθενται τα απορρίμματα στο πρώτο κατασκευασμένο κύτταρο.

Επίσης, κατά την επίσκεψη στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, ο ανάδοχος του έργου ενημέρωσε και για τον ελεύθερο χώρο, στον οποίο θα γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην πορεία, η οποία είναι αναγκαία για την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ.

Το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των 11 χωματερών του Δήμου, που είναι υπό δημοπράτηση, αποτελούν σημαντικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος για τα πέντε νησιά του Δήμου μας, καθώς στο ΧΥΤΑ θα μεταφέρονται και τα απορρίμματα των Μικρών Κυκλάδων, μέσω των Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ).

 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμά τους, τονίζοντας τα εξής:

«Είμαι ευτυχής που επί των ημερών της Δημοτικής μας Αρχής και χάρη στην πολιτική βούληση που επιδείξαμε, ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Η σωστή χρήση και λειτουργία του έργου σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του Χ.Υ.Τ.Α., επιλύοντας για πολλά έτη ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας.

Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Νάξου, που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία του εύθραυστου περιβάλλοντος των πέντε νησιών μας. Το βασικό αυτό έργο υποδομής, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αποτελεί  βασικό πυλώνα για την είσοδο της Νάξου στη νέα εποχή του σεβασμού προς το περιβάλλον και της αειφορίας, μέσα από τη διαδικασία της λελογισμένης χρήσης υλικών και της ανακύκλωσης.

Ο αγώνας μας για την προστασία και περιφρούρηση του περιβάλλοντος θα είναι διαρκής και ανεξάντλητος.»

Shortlink : http://wp.me/p45KhX-3r

Advertisements
Tagged with: , , , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Υπόλοιπης Ελλάδος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: