Εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Πυργού – Αγ. Μύρωνα Ηρακλείου

Αναδημοσίευση από newsta.gr

Εγκαινιάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΥΑΗ ο Βιολογικός Καθαρισμός στην Πυργού του Αγίου Μύρωνα. Πρόκειται για ένα έργο κατασκευασμένο άρτια, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα καλύπτει ανάγκες άρδευσης με σεβασμό στο περιβάλλον.ΚΕΛ Πυργού Άγιος Μύρωνας Ηράκλειο εγκαίνεια

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ..κ Ειρηναίος παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ.Γιώργου Στειακάκη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πυργού κ. Μιχάλη Χαιρέτη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αγίου Μυρώνα κ. Γιάννη Σηφάκη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των κατοίκων της περιοχής.

Η νέα αυτή εγκατάσταση της ΔΕΥΑΗ του Δήμου Ηρακλείου αφορά στην επεξεργασία  των

των Λυμάτων του Δυτικού Τμήματος του Αγ. Μύρωνα και της Πυργού. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Το έργο συμπεριλαμβάνει:

–  Όλα τ’ αναγκαία δίκτυα ακαθάρτων μήκους περίπου 3χλμ με τ’ απαραίτητα φρεάτια.

–  Σηπτική δεξαμενή και τεχνητό υδροβιότοπο (3 λεκάνες).

–  Τις απαραίτητες Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις με Ηλεκτροπαράγωγο Ζεύγος (Η/Ζ).

–  Το έργο αυτό έχει ορίζοντα 40ετίας.

–  Με την εκροή θα είναι δυνατή η άρδευση ελαιώνων και αμπελώνων

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ανέφερε: «Παραδώσαμε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Μύρωνα και της Πυργού ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που βελτιώνει σημαντικά την καθημερινότητά τους και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος με δύο τρόπους. Αφενός τα λύματα της περιοχής θα γίνονται αντικείμενο πλήρως ελεγχόμενης και ασφαλούς επεξεργασίας και αφετέρου οι παραγόμενες εκροές, απολύτως καθαρές από μικροβιακό φορτίο, θα διατίθενται για άρδευση».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσουμε ανάλογες υποδομές σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα των δημοτών μας και δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στο Δήμο μας» πρόσθεσε . Απαρίθμησε, επίσης, τα άλλα έργα που εκτελεί αυτή την ώρα ή έχει εντάξει στον προγραμματισμό τους για το μέλλον η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΗ.

    Σήμερα, εκτελούνται τα παρακάτω Έργα Επεξεργασίας Λυμάτων:

–  Επέκταση Μονάδας του Βιολογικού του Ηρακλείου για την επεξεργασία των λυμάτων με σύστημα ‘’Μεμβρανών’’(Τριτοβάθμια Επεξεργασία).

–  Εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Πετροκέφαλου – Πενταμοδίου, πρώην Δήμου Γοργολαΐνη.

–  Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων  των οικισμών Κεράσια –Βενεράτο –Αυγενική, πρώην Δήμου Παλιανής.

Παράλληλα, ο Δήμος Ηρακλείου ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από το ΕΠΠΕΡΑΑ τα Έργα Επεξεργασίας λυμάτων:

–  Του οικισμού Αγ. Σύλλας, πρώην Δήμου Τεμένους

–  Του οικισμού Κάτω Ασίτες, πρώην Δήμου Γοργολαΐνη.

–  Του Ανατολικού Τμήματος του Αγ. Μύρωνα

Τέλος, έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης της Ηλιακής Ξήρανσης Λυματολάσπηςπου παράγεται από το Βιολογικό Καθαρισμό Ηρακλείου.

Advertisements
Tagged with: , , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Υπόλοιπης Ελλάδος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: