Δημοτικές Εκλογές 2014 Σπάτα Αρτέμιδα και Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων

Το παρόν μπλογκ αν και δεν πρόσκειται σε κανένα μικροκομματικό και τοπικό συμφέρον, οφείλει να κάνει μια παρουσιάση των τοπικών συνδυασμών για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές., σε σχέση με το θέμα που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα : την λύση του αποχετευτικού στην Ανατολική Αττική.mapattikh-thumb-large

Χρήστος Μάρκου

xristos markou

Ο νυν δήμαρχος πρωτοστάτησε προ της θητείας του στις αντιδράσεις κατά της χωροθέτησης του μεγάλου ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων.  Στη θητεία του έως δήμαρχος  επέδειξε καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, για να καταλήξουμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή στην περίφημη  ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου στις 31/9/2013  με την οποία απορρίφθηκε η πρόταση του για ΚΕΛ σε Σπάτα – Αρτέμιδα .  Ο δήμαρχος Χρήστος Μάρκου δήλωσε μεγαλόστομα “πρυτάνευσε ο πολιτικαντισμός, η ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία και η σκοπιμότητα των επικείμενων εκλογών.” Το γεγονός είναι ότι αυτή την τεχνοφοβία και την τρομολαγνεία την καλλιέργησε και ο ίδιος όταν ήταν αντιπολίτευση.  Δεν μπορείς να συστρατεύεσαι με αυτούς που παρουσιάζουν το βιολογικό καθαρισμό σαν λύση που βγήκε από την κόλαση, και να μη θερίσεις θύελλες που έσπειρες αργότερα. Το γεγονός για το οποίο πιστεύουμε το δήμαρχο είναι ότι η ΕΥΔΑΠ έχει απορρίψει τη σύνδεση με την Ψυττάλλεια, και επειδή η ΕΥΔΑΠ θα είναι η υπεύθυνη λειτουργίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η απόρριψη της αυτή δεν είναι κάτι που μπορεί να παρακαμφθεί τόσο εύκολα, όσο θέλουν να φαντάζονται οι υποστηρικτές.Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα από την ΕΕ  θα αρχίσουν να τρέχουν όπου νά ‘ναι.

Δημήτρης Μάρκου

dimitris markou

Ο αντιπολιτευτικός συνδυασμός του Δημήτρη Μάρκου επένδυσε από νωρίς  στο θέμα της δικαστικής αντιμετώπισης των προστίμων.  Από την άλλη πρωτοστατεί στο αντάρτικο του “Όχι στο ΚΕΛ” σε συνεργασία με Γιαννιάτο και Ποθουλάκη,  με γενικολογίες, παντιέρες και μπαϊράκια και χωρίς σχέδιο Β.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα γενικόλογο nimby (“not in my back yard”) για μια θεσούλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι ότι οι ψηφοφόροι έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

 

 

 

 

 

Άννα Ραφτοπούλου

raftopoulou Η νεαρότερη της παρέας , αν και μηχανικός – όπως άλλωστε και ο Χρήστος Μάρκου – δεν διστάζει να επενδύσει και αυτή στην τρομοϋστερία προς άγραν ψήφων .  Από το blog του συνδυασμού της σχετικά με το ΚΕΛ διαβάζουμε : “δεξαμενές δευτεροβάθμιας (πρωτόγονης) επεξεργασίας λυμάτων”  “, θα οδηγήσουν σε μη ανατρέψιμη καταστροφή τόσο των Σπάτων όσο και της Αρτέμιδος. ” , “πτώση της αγοραστικής αξίας των οικοπέδων ” , “ορατός κίνδυνος να αυξηθούν τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα” ” πραγματικό εφιάλτη καταστροφής.”

Πραγματικό σενάριο του Χίτσκοκ. Δυστυχώς εκλείπει αυτό το είδος πολιτικού από άλλους Δήμους της χώρας που επένδυσαν σε ΚΕΛ και είδαν την καταστροφή των ζωών τους. Πραγματικά καζάνια της κολάσεως και πανούκλα λοιπόν ο βιολογικός καθαρισμός. Δια στόματος επιστήμονα πολιτικού μηχανικού.

Η κυρία Ραφτοπούλου είναι σε τροχιά Χρίστου Μάρκου, αλλά απλά τέσσερα χρόνια πριν. Και αυτή δεν θα μπορεί να μαζέψει όσα σπέρνει.

 

 

Επιμύθιο

Δεν είναι απορίας άξια πώς έχουμε καταλήξει με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου – στον οποίο παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα nimby,με τρανταχτό παράδειγμα την υποψηφιότητα της κας Αμαλίας Τόκα – να είμαστε οι μόνοι Δήμοι που δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια αποδεχτή λύση στο αποχετευτικό. Η πικρή διαπίστωση του παρόντος μπλογκ είναι ότι η λογική δεν φαίνεται να πρυτανεύει στον ορίζοντα. Τα ατομικά και τοπικά συμφέροντα χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση και την τρομολαγνεία για να ΜΗ βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που και ταλαιπωρεί οικονομικά τους δημότες ΚΑΙ προκαλεί συσσωρευμένη ζημιά στο περιβάλλον.

Προς πληροφόρηση αναδημοσιεύουμε εδώ τα ονόματα όσων ψήφισαν “ναι” και “όχι” για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι :

«ναι» ψήφισαν οι Θανάσης Μαργέτης, Χρήστος Σερέτης, Χρήστος Μάρκου, Πέτρος Πουλάκης, Γιώργος Κουλοχέρης, Γιώργος Γκινοσάτης, Παναγιώτα Μάρκου, Κωνσταντίνος Γκίκας, Ευάγγελος Αποσπόρης, Αντώνης Γεωργάκης, Αφροδίτη Μαργέτη, Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος, Χρήστος Τσαντήλας (από την παράταξη Κασσίμη) και Παναγιώτης Μπαλοπήτος.

Υπέρ του «όχι» τάχθηκαν οι Νίκος Κρόκος, Κώστας Λιανός, Μαρία Ζήση, Γιώργος Μπέκας, Γιώργος Κασσίμης, Έμμυ Ντουρντουρέκα, Δημήτρης Μποτζιόλης, Νίκος Ραφαήλ, , Δημήτρης Μάρκου, Αντώνης Τούντας, Άννα Ραφτοπούλου, Δημήτρης Στάμου, Σταύρος Κατραμάδος, Βαγγέλης Δανέζης και Σωτήρης Γιαννάτος.

Δείτε και :  Αντιπρόταση Στασινού για σύνδεση με ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.

Shortlink : http://wp.me/p45KhX-2E

 

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Απόψεις
One comment on “Δημοτικές Εκλογές 2014 Σπάτα Αρτέμιδα και Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων
  1. […] είναι ακόμα στο περίμενε. Να θυμήσουμε ότι και ο προηγούμενος δήμαρχος Χρήστος Μάρκου πρωτοστατούσε εξίσου στο αντι-ΚΕΛ μέτωπο, από τον […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: