«Ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πολιτικό παιχνίδι»

Αναδημοσίευση από dhmoths.gr

Χρήστος Μάρκου Συνέντευξη Τύπου

Χρήστος Μάρκου: «Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος» Κάλεσμα στο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου για συμπόρευση.Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Μάρκου, έδωσε συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους κεντρικών και τοπικών ΜΜΕ,

(πρώτος «Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής» την είχε ανακοινώσει), με θέμα την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού στο «Πλατύ Χωράφι». (ΚΕΛ)

Ο κ. Μάρκου, στην ομιλία του, εκτός από τα ήδη γνωστά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα του έργου, τόνισε και κατέδειξε για μια ακόμα φορά τη σθεναρή και αποφασιστική στάση της πλειοψηφίας της παράταξής του, να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι πεισθούν οι αμφιβάλλοντες για την ποιότητα του έργου και να υπερνικηθούν τα εμπόδια που προβάλλουν «ασήμαντες μειοψηφίες», που ενώ διατείνονται ότι θέλουν ΚΕΛ, προτείνουν λύσεις οικονομικά ανέφικτες και καταθέτουν έωλες προτάσεις επίλυσης ενός προβλήματος σε βάρος άλλων συμπατριωτών μας, ενώ δημιουργείται στο δήμο του.

Συγκεκριμένα, για την προτεινόμενη λύση μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυτάλλεια ο κ. Μάρκου ανάφερε: «Η  λύση Ψυτάλλειας είναι τεχνικοοικονομικά ανέφικτη, σύμφωνα με υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απόψεις ανεξάρτητων επιστημόνων κύρους. Και κυρίως είναι μάταιη και αδιέξοδη η εμμονή στην λύση αυτή για λόγους πολιτικής αξιοπρεπείας συνδεδεμένης με την χωροταξική δημοκρατία. Με απλά λόγια τα προβλήματα κάθε περιοχής θα πρέπει να βρίσκουν λύση μέσα στην περιοχή που τα δημιουργεί. Όσοι δεν αποδέχονται το «κοινωνικό αξίωμα» που λέει ότι οι δραστηριότητες που ενδεχομένως οχλούν θα πρέπει να βρίσκουν τη λύση της μη όχλησης στον χώρο που δημιουργούνται, δεν θέλουν τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές να εισπράξουν το τίμημα της εκλογικής αποδοκιμασίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εκφράζοντας τη σιγουριά ότι οι δημότες στηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή και τις επιλογές της παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται τόνισε:«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές γιατί η κοινωνία έχει αγανακτήσει από τα βοθρολύματα που κατακλύζουν τους δρόμους. Ίσως να κάναμε λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική μας. Ίσως να μην ενημερώσαμε πολύπλευρα αυτούς που αποφάσισαν όχι στο αποχετευτικό. Ίσως να υπάρχει βαθύ έλλειμμα εμπιστοσύνης πολιτείας και πολιτών. Όμως για τα προαναφερόμενα ίσως δεν θα αφήσουμε τις ασήμαντες αριθμητικά μειοψηφίες να μπουν εμπόδιο στην ανάπτυξη. Σεβόμαστε την απόφαση του Δ.Σ. Έχουμε κάθε δικαίωμα όμως να επανέλθουμε και θα το κάνουμε όταν θα έρθει η ώρα έστω και αν αυτή έρθει τον Μάη του 2014. Δεν φοβόμαστε ούτε τα πρόστιμα ούτε τις απειλές. Φοβόμαστε το χάσιμο του τραίνου της πιο διασφαλισμένης χρηματοδότησης έργου που θα δώσει αναπνοή στο περιβάλλον, στην τοπική οικονομία στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό επανερχόμαστε, για να εμποδίσουμε τους ανεύθυνους του πολιτικαντισμού να ξαναβγούν τον Μάη στα προεκλογικά μπαλκόνια να υποσχεθούν  γι΄ άλλη μια φορά λύση στο αποχετευτικό της πόλης μας».

Οι συνάδελφοι των κεντρικών ΜΜΕ κυρίως εστίασαν τις ερωτήσεις τους στη διαχείριση των υπέρογκων προστίμων που πρόκειται να επιβαρύνουν τους δήμους που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων τους. Σε αυτές τις ερωτήσεις  ο κ. Μάρκου απήντησε: «Δεν μας φοβίζουν τα πρόστιμα, αλλά το χάσιμο χρόνου».

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές απάντησε καταφατικά, διαλύοντας οριστικά τις μέχρι σήμερα  αμφιβολίες περί του αντιθέτου.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση της συναδέλφου κ. Αγγελικής Ραγκούση «γιατί δεν προχωρούν μαζί με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου» ο κ. Μάρκου έστειλε ανοικτή πρόσκληση στον κ. Χριστόπουλο καλώντας τον να συμπορευτούν στην κατασκευή ενός μικρού βιολογικού σύγχρονης τεχνολογίας που θα εξυπηρετεί και τους δύο Δήμους με τα εξής χαρακτηριστικά: Βαθμός επεξεργασίας λυμάτων τριτοβάθμιος. Υπογειοποίηση των εγκαταστάσεων με επαναχρησιμοποίηση του καθαρού νερού μετά την επεξεργασία για άρδευση των γεωργικών εκτάσεων, για δασοπυρόσβευση, για ενδυνάμωση του πράσινου των ορεινών όγκων, με δίκτυο παροχέτευσης που θα κατασκευάζεται ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Με ταυτόχρονη κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, από απόλυτα διασφαλισμένες πιστώσεις της Ε.Ε.

Θεωρείται βέβαιο, ότι η δημοσιότητα που δόθηκε από τα κεντρικά ΜΜΕ ενός τοπικού προβλήματος, θα συμβάλλει ώστε να αναθεωρήσουν κάποιοι τις αντιδράσεις τους και κυρίως αυτοί που παραποιούν τα στοιχεία, για ίδιο πολιτικό όφελος, για ένα έργο που έχει να κάνει με την υγεία, ανάπτυξη και πολιτισμό σε μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή.

Τέλος, ο Δήμαρχος, επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι στα μέσα του τρέχοντος μηνός, θα γίνει ημερίδα με τη συμμετοχή επιστημόνων και υπευθύνων όλων των εμπλεκομένων φορέων, για πλήρη ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο τριτοβάθμιο καθαρισμό που αναφέρεται στο πρόσφατο έγγραφο του κ. Τριάντη.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Shortlink: http://wp.me/p45KhX-2c

Tagged with: , , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: