Σπάτα: Ψήφισαν ΟΧΙ στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναδημοσίευση από zwpallini.gr

3 Οκτωβρίου 2013 – 22:10

8333_0345

Σε μία μαραθώνια και ιστορική συνεδρίαση, μέσα σε κλίμα έντασης, το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος αποφάσισε με 15 κατά και 14 υπέρ να μην υπογράψει το Σύμφωνο Συνεργασίας για την κατασκευή ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Έτσι λοιπόν χάθηκε η ευκαιρία για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, και συνεχίζεται η λειτουργία των βόθρων.

Ο κόσμος που είχε συρρεύσει στο Δημαρχείο, φώναζε πως η σύνδεση με την Ψυτάλλεια είναι πιο οικονομική αλλά και αναπτυξιακή λύση.

Τα Υπέρ και τα Κατά

Υπέρ ψήφισαν οι Θανάσης Μαργέτης, Χρήστος Σερέτης, Χρήστος Μάρκου, Πέτρος Πουλάκης, Γιώργος Κουλοχέρης, Γιώργος Γκινοσάτης, Παναγιώτα Μάρκου, Κωνσταντίνος Γκίκας, Ευάγγελος Αποσπόρης, Αντώνης Γεωργάκης, Αφροδίτη Μαργέτη, Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος, Χρήστος Τσαντήλας, Παναγιώτης Μπαλοπήτος.

Κατά ψήφισαν οι Νίκος Κρόκος, Κώστας Λιανός, Μαρία Ζήση, Γιώργος Μπέκας, Καλομοίρα (Έμμυ) Ντουρντουρέκα, Αντώνης Τούντας, Δημήτρης Στάμου, Άννα Ραφτοπούλου, Σταύρος Κατραμάδος, Ευάγγελος Δανέζης, Δημήτρης Μποτζιόλης, Νίκος Ραφαήλ, Σωτήρης Γιαννάτος, Γιώργος Κασίμης, Δημήτρης Μάρκου.

Τι είπε ο Δήμαρχος

 

«Απόφαση ντροπής, οπισθοδρόμησης και υπανάπτυξης» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κύριος Χρήστος Α. Μάρκου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δ.Σ. «…….Θλίβομαι ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί στην εν λόγω ιστορική συνεδρίαση  πρυτάνευσε ο πολιτικαντισμός, η ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία και η σκοπιμότητα των επικείμενων εκλογών.

Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί κινδυνεύουν να ακυρωθούν οι μεγάλες κατακτήσεις της τριετίας. Πετύχαμε έναν μικρό βιολογικό μόνο για τα ΣΠΑΤΑ και την ΑΡΤΕΜΙΔΑ.

Με τριτοβάθμια επεξεργασία. Με θύλακα «πράσινης προστασίας των εγκαταστάσεων που θα υπογειοποιούντο». Με επαναχρησιμοποίηση του νερού για άρδευση και πυρόσβεση. Με άμεση κατασκευή των εσωτερικών δικτύων των Σπάτων και της Αρτέμιδος ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Και όλα αυτά με την πρόφαση της ανέφικτης λύσης της ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ που δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Ας τολμήσει η σημερινή αντιπολίτευση (με φωτεινή εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρ. Τσαντήλα) να μιλήσει προεκλογικά για λύση του αποχετευτικού. Η ληφθείσα απόφαση θα τους συνοδεύει για πολλά χρόνια. Έβαλαν το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσο καταψήφισαν το σύμφωνο συνεργασίας, όταν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπήσουν την πόρτα των ταμείων του Δήμου και των Δημοτών.

Θλίβομαι και για  έναν επιπρόσθετο λόγο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διαμορφώθηκε δυστυχώς και με την συμβολή τριών συμβούλων της παράταξης μας, που δυστυχώς ξέχασαν γρήγορα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμα μας. Θα μας κρίνει όλους ο λαός και η ιστορία. Εμείς θα συνεχίσουμε αδιαπραγμάτευτα τον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου……….», κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Πηγή: mesogeianews.gr

Advertisements
Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Τοπικά Νέα Αττικής
One comment on “Σπάτα: Ψήφισαν ΟΧΙ στο ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι (ΒΙΝΤΕΟ)
  1. […] στις 31/9/2013  με την οποία απορρίφθηκε η πρόταση του για ΚΕΛ σε Σπάτα – Αρτέμιδα .  Ο δήμαρχος Χρήστος Μάρκου δήλωσε μεγαλόστομα […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Επικοινωνία
Για απορίες ή συμμετοχή επικοινωνήστε με το e-mail μας viologikoskatharismosspata@gmail.com Ακολουθήστε μας στο twitter στο @viologikoskatha
Ετικέτες
Άννα Ραφτοπούλου Αγγελική Ραγκούση Αμαλία Τόκα Βαγγέλης Μπουρνούς Βασίλης Πιστικίδης Βλάχος Γαργαλιάνοι Γιάννης Σγουρός Γιώργος Γαβρίλης Γιώργος Γκινοσάτης Γιώργος Κουλοχέρης Γιώργος Μπέκας Δήμος Κορωπίου Δήμος Μαρκοπούλου Δήμος Παλλήνης Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμος Σπάτων-Αρτέμ Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου. Δημήτρης Πνευματικάτος Δημήτρης Στάμου Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ΕΣΠΑ ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Μαυρουδής Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ηράκλειο Θανάσης Μαργέτης ΚΕΛ Πλατύ Χωράφι Κομισιόν Κορωπί Κρήτη Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης Κώστας Λιανός Λακαθέλα Μαρία Ζήση Μαρία Λοϊζίδου Μαρκόπουλο Νίκος Κρόκος Πάτρα Πέτρος Πουλάκης Πέτρος Φιλίππου Παιανία Παλλήνη Περιφέρεια Αττικής Περιφερειάρχης Αττικής Πλατύ Χωράφι Ποθουλάκης Ραφήνα Ρόδος Σπάτα-Αρτέμιδα Σταύρος Κατραμάδος Σωτήρης Γιαννάτος Τριάντης Τυράκης ΥΠΕΚΑ ΧΥΤΑ Χρήστος Μάρκου Χρήστος Σερέτης Χρήστος Τσαντήλας Ψυττάλεια αποτελέσματα αστοχία βίντεο βιολογικός καθαρισμός δίκτυο αποχέτευσης δημοτικό συμβούλιο επιπτώσεις επιχειρήματα ευρωπαϊκή επιτροπή λιμάνι παρασκήνιο προβλήματα πρόστιμα συνέντευξη τύπου

Εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνεται ενημερώσεις από αυτό το blog.

Join 77 other followers

%d bloggers like this: